O AUTORU

SLIKAR SA PUNIM OSJEĆAJEM MJERE

REDOVNI UČESNIK BROJNIH LIKOVNIH KOLONIJA

Hažbić Samir rođen je 24.06.1969.godine u Jajcu.Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 2000.godine u klasi profesora Nusreta Pašića na odsjeku slikarstva.

Član udruženja Likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine postao je 2014.godine. 2012.godine osniva i vodi Gradsku galeriju u Jajcu.

Učestvovao je na više samostalnih i grupnih izložbi u BiH i inostranstvu od koji treba izdvojiti : 2008.godina, OBALOM PLIVE , DOM Kulture Jajce, 2014.godina, PORTRETI, Dom Kulture Jajce, 2015.godina, FUDBAL BiH, Galerija SLIKAR Sarajevo. Redovni je učesnik likovnih kolonija ,humanitarnog karaktera, u BiH.

Njegove slike nalaze se u kolekcijama ljubitelja slikarstva širom svijeta. O njegovom slikarstu likovni kritičar mr Vojislav Vujanović rekao je:

Najzad, recimo i to da Samir Hažbić vrlo vješto vlada svojom kičicom i da boju nanosi na platno sa punim osjećanjem mjere u odnosu sa različitim tonskim vrijednostima korištenog spektra boje. Samir Hažbić ispisuje istinsku poemu svojoj rijeci, Plivi, njenom rastinju, njenim mlinicama i – njenom čudesnom vodopadu na svome uviru, predavanju sebe svojoj matici – Vrbasu.

IZ GALERIJE RADOVA

Portreti, pejzaži, mrtva priroda, figure, apstrakcije, aktovi…

Portret A B

veličina: 60 x 40cm
tehnika: ulje
cijena: KM 

Nude 17

veličina: 70 x 40cm
tehnika: ulje
cijena: 1350 KM (680€)

Portret

veličina: 60 x 40cm
tehnika: ulje
cijena : KM 

KONTAKT INFORMACIJE

Za više informacija i dodatne upite kontaktirajte me
putem telefona ili kontakt forme.